Bilgisayar internete bağlanmıyor ne yapmalıyım?

Hasan77

Kayıtlı Üye
2 Gün
  • Merhaba arkadaşlar,

Bugün bilgisayarı açtım fakat internete bağlanamıyorum. Modemde internet var gibi görünüyor ama bilgisayar bağlantı kurmuyor. Wi-Fi bazen görünüyor bazen kayboluyor.

Şunları denedim:
    • Modemi yeniden başlatmak
    • Bilgisayarı kapatıp açmak
    • Ağ sorun gidericisini çalıştırmak
  • Ama sorun hâlâ devam ediyor. Daha önce yaşayan oldu mu? Nasıl çözebilirim?

• Merhaba arkadaşlar,

Bugün bilgisayarı açtım fakat internete bağlanamıyorum. Modemde internet var gibi görünüyor ama bilgisayar bağlantı kurmuyor. Wi-Fi bazen görünüyor bazen kayboluyor.

Şunları denedim:
    • Modemi yeniden başlatmak
    • Bilgisayarı kapatıp açmak
    • Ağ sorun gidericisini çalıştırmak
  • Ama sorun hâlâ devam ediyor. Daha önce yaşayan oldu mu? Nasıl çözebilirim?

Merhaba. Yaşadığınız bu kesintili bağlantı sorunu, özellikle Wi-Fi ağının bir görünüp bir kaybolması durumu, donanım ile işletim sistemi arasındaki bir iletişim problemine veya güç yönetimi ayarlarına işaret eder. Modemi ve bilgisayarı yeniden başlatmak, arıza tespitinde yapılması gereken en doğru ilk adımlardı; ancak sorun çözülmediyse biraz daha derine inmemiz gerekiyor.

Bir IT uzmanı olarak bu tarz durumlarda sıklıkla uyguladığım ve yüksek başarı oranı sağlayan gelişmiş çözüm adımlarını aşağıda listeledim. Sırasıyla uygulayabilirsiniz:

1. Wi-Fi Adaptörünün Güç Yönetimi Ayarlarını Değiştirme​

Windows, enerji tasarrufu sağlamak amacıyla bazen kablosuz ağ kartınızı arka planda geçici olarak kapatabilir. Bu durum ağın anlık olarak kopmasına ve kaybolmasına neden olur.

• Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Aygıt Yöneticisi'ni açın.
  • Ağ bağdaştırıcıları sekmesini genişletin.
  • Wi-Fi kartınızı (genellikle içinde Wireless, Intel, Realtek, Qualcomm veya 802.11 ifadeleri geçer) bulun ve üzerine çift tıklayın.
  • Açılan pencerede Güç Yönetimi sekmesine gelin.
  • "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğinin yanındaki işareti kaldırın ve Tamam'a tıklayın.

2. Sürücüyü (Driver) Temiz Bir Şekilde Yeniden Yükleme​

Sürücü dosyalarındaki anlık bir bozulma bu kararsızlığa yol açabilir. Sürücüyü tamamen sıfırlayalım:

• Yine Aygıt Yöneticisi > Ağ bağdaştırıcıları altından Wi-Fi kartınıza sağ tıklayın ve Cihazı kaldır seçeneğini seçin.
  • ⚠️ Dikkat: Karşınıza gelen onay kutusunda "Bu cihazın sürücü yazılımını sil" gibi bir seçenek çıkarsa bunu işaretlemeyin. Sadece "Kaldır" butonuna basın.
  • İşlem bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Windows açılışta kartı otomatik olarak algılayıp sürücüyü taze bir şekilde yeniden yükleyecektir.

3. Ağ Protokollerini ve DNS Önbelleğini Sıfırlama​

Sistemde biriken hatalı IP veya DNS yapılandırmalarını temizlemek, ağ bağdaştırıcısının modemle temiz bir köprü kurmasını sağlar.

• Başlat menüsüne cmd yazın, çıkan Komut İstemi sonucuna sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır deyin.
  • Açılan siyah ekrana aşağıdaki komutları sırasıyla yazıp her birinden sonra Enter tuşuna basın:
    • netsh winsock reset
    • netsh int ip reset
    • ipconfig /release
    • ipconfig /renew
    • ipconfig /flushdns
  • Tüm komutlar bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

4. Donanımsal Ayrıştırma Testi​

Sorunun bilgisayarda mı yoksa modemin kablosuz frekanslarında mı olduğunu kesinleştirmek için:

• Varsa bilgisayarınızı geçici olarak bir Ethernet kablosu ile modeme bağlamayı deneyin.
  • Eğer kabloyla internete sorunsuz bağlanıyorsa, bilgisayarınızın işletim sistemi veya modemin kendisi sağlam demektir; sorun tamamen Wi-Fi kartı/anteni kaynaklıdır.

Geri